USA:n tai kanadalainen ajoneuvot

Kun ajoneuvosi on valmistettu USA:n markkinoille, tarvitset vastaavuustodistuksen rekisteröintiä varten. Suomeen rekisteröinnin kannalta sillä ei ole merkitystä, onko auto suoraan USA:sta vai onko se jo rekisteröity Euroopassa: TraFin mukaan ajoneuvo ei ole eurooppalainen malli jos maahantuoja ei ole valmistaja tai valmistajan edustaja, siitä huolimatta vaikka auto olisi jo rekisteröity jossakin muussa Euroopan maassa. 

Pakettiautopojat on toimittanut todistuksia mm. seuraaviin autoihin:

Doge Ram, Ford F-250, Chevrolet Silverado, Ford Mustang, Lincoln Town Car, TriStar, Volkswagen Jetta, Chrysler C300, Hummer H2, Cadillac Escalade, BMW Z3, Porsche Boxster jne.

Vastaavuustodistuksen toimittamista varten tarvitsemme

 1. Kopion rekisteriotteesta

  USAn rekisteriote on esimerkiksi ”Certificate of Title”. Mutta jos USA:n ajoneuvo on rekisteröity jo esim. Saksassa, Saksan rekisteriote on oikea dokumentti. Jos auto on jo käynyt suomalaisella katsastuskonttorilla, laita mukaan myös suomalainen rekisteröintikatsastustodistus. 

  Malli - USA:n Title

  Title
 2. Digikuva tyyppikilvestä

  USA:n ajoneuvon tyyppikilpi on yleensä valkoinen tarra ovessa. Sieltä löydät rungonnumero (VIN = Vehicle Identification Number), ajoneuvon kokonaismassan (GVWR = Gross Vehicle Weight Rate) ja akselimassat (GVWR Front ja GVWR Rear). 

  Malli - Tyyppikilpi

   
 3. Digikuva ”Vehicle Emission Control Information” tarrasta

  Jos mahdollista eli jos auto on jo sinulla, laita lisäksi kuva EPA-tarrasta. Se on moottorissa ja sieltä saamme täydellisen moottorikoodin. Yleensä tarrassa on tämän teksti: ”Vehicle Emission Control Information”. 

  Malli - EPA / Vehicle Emission Control Information

   
 4. Yhteystiedot

  Nimi, postiosoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero

Ks. lisätiedot vastaavuustodistuksen tilaamisesta.

Lisätiedot USAn autosta

 • Nopeusrajoitin

  Nopeusrajoitin on pakollinen lähes kaikille kuorma-autoille ensirekisteröintipäivästä 1.10.2001 alkaen. Tähän sääntöön on hyvin harvoja poikkeuksia, kysy katsastajalta ja katso lisätiedot Traficomin nettisivulla.